“Soms is er dat vage verlangen om een nieuw pad in te slaan.  Om je hoofd te verliezen, vrij als een vogel je vleugels te spreiden en weer als een kind de weg van je hart te gaan. “

 

Mijn hele leven heb ik gezocht en gevoeld dat er iets niet klopte.  Het was pas bij de geboorte van mijn neefje dat er ook werkelijk iets bij mij veranderde.  Vanaf de eerste aanblik met hem voelde ik een sterke band.  Toen begon mijn zoektocht pas echt en ondertussen leerde ik ook mijn eigen hoog sensitiviteit kennen.  Meer en meer besefte ik dat mijn hart uitgaat naar het welbevinden van jonge kinderen en hoe we hen kunnen helpen om krachtig in de wereld te kunnen staan.  Het was pas na de geboorte van mijn eigen zoontje in 2012 dat ik besloot om mijn energie beter te verdelen en meer tijd vrij te maken voor mijn gezin en voor mijn eigen pad.  Ik geloof dat je kan doen wat je wil in het leven, zolang het bij jou eigen hart past.  Als we allen wat meer zouden luisteren naar ons lichaam, zou het leven heel wat makkelijker kunnen zijn.

Tijdens mijn zoektocht en de cursussen die ik volgde (yoga, mindfulness, vlinderwijs, kleuren-wijs, massage, kleuteryoga) leerde ik hoe belangrijk het is dat je jezelf mag zijn.  Wees mild voor jezelf en aanvaard wie je bent.  Alles komt altijd goed zolang je bij jezelf blijft en steeds naar jou innerlijk luistert.  Hervind die vrolijkheid, die energie, dat speelse, die oprechtheid, die verbondenheid, die verwondering, al die mooie eigenschappen die je kan terugvinden bij onze kinderen.  Zij zijn onze spiegel, dus laat hen onze leraar zijn en maak of herstel het contact tussen beide, want we kunnen niet zonder elkaar.

Met heel mijn hart wil ik mensen begeleiden, zodat zowel kind als volwassene terug voelt hoe het is om zichzelf te mogen zijn en zijn plaatsje in deze wereld in te nemen.  Daarnaast zeker even belangrijk, gaat het mij om die veilige band tussen ouder en kind.  Dat deze zo sterk en liefdevol mag zijn zodat het vertrouwen in elkaar blijft bestaan, wat er ook gebeurt.

Uiteraard kan je bij mamaAnn ook terecht zonder kind, want vergeet niet, de allerbelangrijkste persoon die er voor jou bestaat, ben je zelf, zorg altijd eerst goed voor jezelf.  Enkel zo kan je er pas echt zijn voor een ander.  Laat het denken even voor wat het is en voel wat je lichaam te vertellen heeft.

Wees lief voor jezelf en voor elkaar.