Aanraken is een levensbehoefte. Wij hebben het allemaal nodig. Zeker in deze tijd waarbij er veel van ons verwacht wordt. De werkdruk ligt hoog en tijd voor ontspanning is ver te zoeken. Ook van onze kinderen wordt veel verwacht.

Kinderen staan nog heel erg open voor hun omgeving en vinden het vaak moeilijk de prikkels die ze binnenkrijgen te doseren en te verwerken. Er kunnen dan fysieke of emotionele klachten ontstaan. Dit kan zich onder andere uiten in stress, slecht slapen, angst en boosheid.

Het is nodig om de indrukken die je kind overdag op doet te verwerken en los te laten. Kindermassage is hiervoor een mooie en zachte manier.

Kindermassage is altijd fijn en heeft grote voordelen.

⦁ betere concentratie en ontwikkeling;
⦁ betere schoolresultaten;
⦁ afname van spierspanning;
⦁ minder agressief gedrag;
⦁ het verwerken en loslaten van de emoties van de dag;
⦁ minder stress in het lijf, meer ontspanning en rust;
⦁ stevigheid, geborgenheid en veiligheid;
⦁ bevorderen van slaap;
⦁ versterken van het immuunsysteem;
⦁ meer zelfvertrouwen en minder kwetsbaar;
⦁ verbeteren van de spijsvertering, vermindering darmklachten en buikpijn;
⦁ minder pijn bij groeipijnen;
⦁ beter aangaan van sociale contacten;
⦁ kunnen makkelijker eigen grenzen aangeven.

De kindermassage bestaat uit het masseren van het hoofd, de buik, de benen en voeten en de armen en handen. Om alles te kunnen loslaten en in een ontspannen sfeer te komen starten we met een korte kennismaking. Daarna gaan we van start met de echte ontspanningsmassage. Die duurt 30 à 45 minuten afhankelijk van de leeftijd (tussen 3j en 15j). Het kind geeft zelf aan of het een massage wil op de huid of op de kledij. Na en tijdens de massage is er gelegenheid om grote en kleine bezorgdheden te bespreken.