Geniet samen met je baby van deze liefdevolle aanraking

 

Huidcontact is vanaf de eerste levensdagen primair noodzakelijk voor een normale gevoelsontwikkeling.  Aanraking is een primaire levensbehoefte die ervoor zorgt dat we ons beschermd voelen en vertrouwd raken met de wereld om ons heen.

Je baby masseren is een speciale manier om jouw liefde over te brengen, het biedt jou baby geborgenheid en zekerheid.  Dit maakt de overgang van de veilige buik naar de buitenwereld makkelijker. (als de geboorte wat moeilijker verlopen is kan massage extra helpend zijn)

Je baby wordt zich op een prettige manier bewust van zijn lijfje en ontwikkelt zo lichaamsbesef en zelfvertrouwen.  Verder stimuleert massage de doorbloeding, bevordert de spijsvertering en een natuurlijk slaapritme, zorgt voor ontspannen spieren, soepele gewrichten en geeft het lichaam weerstand tegen infecties.

Daarnaast zorgt babymassage ervoor dat het een zeer sterke band doet ontstaan tussen baby en ouder.  Het masseren van een baby leidt tot de afscheiding van ocytocine, een hormoon dat de gevoelens van verbondenheid ten aanzien van de persoon die de massage geeft.  Deze techniek kan de ouderbinding stimuleren (of herstellen), wat essentieel is voor zowel de lichamelijke als de emotionele, psychologische en cognitieve ontwikkeling van de baby.

Via babymassage kan men met de baby communiceren zonder woorden.  Tijdens een massage ontstaat er een volledig gesprek in lichaamstaal waardoor de moeder en het kind elkaar steeds beter leren kennen en aanvoelen.
De baby voelt zich veilig en liefdevol.

 

Bij mamaAnn kan u in groep of individueel een cursus babymassage volgen. Ik begeleid jou en je baby op een zachte en toegankelijke manier zodat jullie zich beide welkom voelen in deze wereld.

Bij de individuele cursus is het mogelijk dat vader en moeder samen de cursus volgen.  Deze kan vanaf 3 weken.

De groepscursus telt maximum 4 deelnemers.  Deze kan vanaf 2 maanden.

1 dinsdagnamiddag/maand komen we in groep samen om ervaringen te delen, tot rust te komen (de les gaat door bij min 3 deelnemers): 20€/90min/persoon

Wat u mag verwachten?
° Iedereen is anders en zo krijgt ook elke baby zijn eigen tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving en mensen. We beginnen bij het begin en we komen eerst tot rust/we vertragen ons handelen;
° Je leert de Shantala-babymassage;
° Tijdens elke les doen we ook een aantal baby yoga oefeningen ter bevordering van de motoriek, een samenspel tussen moeder en baby, we doen zelfs een baby zonnegroet;
° Afhankelijk van de vraag bespreken we verschillende thema’s rond het ouderschap, de deelnemers kiezen zelf waarover ze graag willen praten;
° We bespreken het belang van basisbevestigend dragen;
° Wat kan je doen bij darmkrampjes?
° Misschien wel het allerbelangrijkste: een moment van samenkomen met andere moeders met wie je mag delen wat je soms met anderen niet kan of durft delen. Inzichten komen dan als vanzelf en je durft weer te vertrouwen op eigen buikgevoel.  Samen met je baby tot rust komen, bewust contact maken en liefdevol genieten van elkaar.

Wie? mama of papa of grootouder of… met baby van minimum 2 maanden en maximum 1 jaar (1 ouder/baby)

Waar? @MamaAnn, Willem Geetsstraat 16, 2800 Mechelen

Wanneer? dinsdag, 10/10, 14/11, 12/12, 16/01, 13/02, 13/03, 10/04, 15/05, 12/06. Telkens van 13u30 tot 15u

Inschrijvingen of meer info? contact@mamaann.be